< ♥ Isabel Hernandez ♥ -

MITT SVERIGE

 
 
 
 
Jag brukar ofta tänka på hur mitt liv skulle sett ut om jag växte upp i Colombia & levde där? Jag tror aldrig jag kunde få så här bra som jag fått det här i Sverige. Vi som har fått chansen att bo här vi ska vara väldigt tacksama över det. Det är väldigt drygt när blattar kalgar på Sverige, man borde verkligen vara glad att man får chansen att bo här. Visst Sverige har sina dåliga sidor & det finns mycket vi måste jobba på. Men så länge det inte regnar bomber så är det faktiskt trots allt väldigt bra. Men tyvärr så finns det fortfarande många hemlösa som samhället verkar glömma bort & jag kan förstå dom som tycker att vi ska ta hand om dom i stället för att ta in massa blattar. Jag är verkligen inte rasist & det vet alla som känner mig, men ibland så borde vi hjälpa dom som redan bor här, dom blir liksom lite bortglömda. Jag önskar vi kunde hjälpa alla, men tyvärr. Och vi vanliga människor kan inte göa så mycket, utan det är dom som sitter i riksdagen som måste ta sitt ansvar. Men självklart måste vi ta in folk som verkligen behöver få komma till något bättre, men när vi väl tagit in dom hit till Sverige då ska vi hjälpa dom så dom får ett bra liv här med allt som det innebär. 
 
 
Jag bor själv på ett stället där det nästan bara bor folk ifrån olika delar av världen & jag bara älskar det. Men jag har märkt att många kan inte svenska & det är oftast äldre & det känns som dom ALDRIG kommer att få lära sig svenska heller. Jag tycker nästan det ska vara ett krav att lära sig svenska för att kunna klara sig i svenska samhället. Men det klart dom sätter alla blattar på ett & samma ställe & folk pratar sina hem språk med varandra. Dom som är i min ålder kan svenska & sen dom som är yngre. Ofta när man hämtat Emilio på dagis så har han gått på dagis med nästan bara invandrar barn & då har jag märkt att barnen kan bättre svenska en deras mammor & pappor & det kan ju lätt bli att dom får ta för mycket ansvar då. 
 
Sen många kommer ifrån krig & vi som växt upp i trygga Sverige kan inte förstå vad dom har sett med sina egna ögon. Jag tror många av dom som kommer hit skulle behöva någon att prata med om allt dom varit med om. Jag såg på ett klipp som jag lägger upp längre ner & våra problem i vardagen blir så små. 
 
 
 

Özz berättar om den dramatiska flykten ifrån

kurdistan som gick över ett minfällt. 

 
 När man lyssnar på hans histora så är jag så himla glad att jag fått växa upp i Sverige. Men det känns som Sverige blir värre & värre, det händer så himla mycket varje dag. Folk försvinner, folk blir mördade, vart är Sverige på väg? Allt fler värkar gilla SD, vart är Sverige om 10 år? Jag vill inte ens tänka på det. Jag förstår inte varför man måste hata varandra på grund av hudfärg & religon? Vi är människor vi har bara olika hudfäger. 
 
Jag tycker extra synd om dagens muslimer som blir hatade på grund av att folk verkar tro att dom är självmordsbombare & vill döda människor. På grund av saker som händer runt om i världen så får muslimerna dåligt rykte & jag tycker verkligen det är jätte synd. För jag känner många muslimer & dom är som mig fast med lite annat synd på livet, men inte skulle dom döda människor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo